miercuri, 18 mai 2011

Gentleman&The Evolution - Diversity Tour 15 mai 2011

SharpShooterS Photography a avut onoarea, dar mai ales placerea de a se afla printre fotografii acreditati la concertul lui Gentleman, cel mai apreciat cantaret de reggae din intreaga lume.

Povestea lui este una foarte simpla: s-a nascut in Germania, a fost de multe ori in Jamaica si i-a placut atat de mult incat a transformat-o in a doua sa casa si iata de aici a pornit pasiunea pentru ritmurile reggae. 

Eu, Alina, sunt un fan inrait Gentleman... asta-mi incanta diminetile(nu intotdeauna, dar in majoritatea timpului). Asa ca m-am inarmat cu rabdare pentru ca stiam ca voi avea de rabdat pana ii va veni randul sa urce pe scena, mi-am luat aparatul in spate si am pornit la drum, cu masina :D, pana la Arenele Romane. Am ajuns acolo in jurul orei 17:30 si deja era lumea stransa in fata portilor. Nu mica mi-a fost surpriza cand chiar Gentleman se plimba nestingherit prin multime. Prima oara nu a fost recunoscut, dar a doua oara fanii au bagat de seama si l-au primit cu aplauze iar el, la randul sau, ne-a salutat calduros.

In jurul orei 18:00 s-au deschis portile Arenelor Romane, iar cei din public si-au cautat linistiti un loc in marele amfiteatru. Am fost primiti pe muzica lui Lady Raizah. Mai apoi si-au facut aparitia in scena Camuflaj, Raku, urmati de East Roots, El Negro, G Force Sound, DJ Undoo, Levy, Pacha Man, Sisu, Dragonu, Cedry2k.

In atmosfera plutea nelinistea, tensiunea, era deja ora 22:00 si Gentleman inca nu ne incantase simturile cu melodiile sale, fanii au fost nelinistiti pana cand vocile celor doua soliste, Tamika si Mamadee, alaturi de instrumentistii The Evolution, au deschis mult asteptatul concert Gentleman, in aplauzele si uralele publicului.

Gentleman a debordat de energie in cele aproximativ doua ore de spectacol, a dat dovada de profesionalism, a facut un show exceptional. S-au cantat atat piese de pe ultimul album, "Diversity", dar si hit-uri consacrate cum ar fi "Superior", "Dem Gone" sau "Jah Ina Yuh Life".

Un moment pe care nu il vom uita niciodata a fost acela in care artistul a coborat de pe scena si a mers pana la gard pentru a-si saluta fanii si a le strange mana. Intregul public s-a dezlantuit si, pe cat de frumos a fost gestul lui, pe atat de frumos a fost raspunsul publicului, toata lumea a cantat alaturi de el si s-a fluturat frenetic steagul etiopian, simbol al culturii rastafari.

A fost un concert cu un puternic mesaj social, cultural si spiritual care ne va ramane intiparit in memorie si suflete, Gentleman a reusit sa faca din a cincisprezecea zi a lunii mai a anului 2011 o zi memorabila, a reusit sa ne lase in suflete o experienta de neuitat. Multumim organizatorilor ca au facut acest lucru posibil!

Aveti mai jos o serie de fotografii de la concert. Enjoy! One love! :D















































































































Alina si Gabi - SharpShooterS Photography

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu